Günümüzde Instagram'ı kim kullanmıyor? Günlük hayatlarını paylaşan kişisel hesaplardan, markalarını yöneten işletmelere ve etkileyicilere kadar, herkes için en temel platform haline geldi. Peki ya mesajlarınızın gizli kalmasını istediğiniz zamanlar? Hadi bu yazıda bunu tartışalım.

Instagram'da uçtan uca şifreleme ile sohbet etme seçeneği olsa da , mesaj bildirimlerini eski geleneksel yöntemle alacağınız gerçeğini değiştiremezsiniz . Bunu değiştiremezsiniz. Ancak haber uygulamasına benzeyen bir uygulama var ve tüm bildirimler haber uyarıları şeklinde ! Merak mı ettiniz? Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

Açıklama: Burada bahsedilen Instagram gizli sohbet özellikleri yalnızca gizlilik ve sorumlu kullanım amacıyla sunulmuştur ve zararlı veya etik dışı davranışları desteklemek amacı taşımamaktadır. DailyNewsTalk ile iş birliği içindeyiz.

DailyNewsTalk mesajlaşma uygulaması afişi

Instagram'da Normal Sohbet veya DM Nedir?

Instagram'daki çoğu hizmet sağlayıcı hesabında "Daha fazlasını öğrenmek için DM gönderin" ifadesini görmeye devam ediyoruz. Bu, Doğrudan Mesaj anlamına gelir. DM, Instagram'daki herhangi bir kullanıcıya doğrudan gönderilebilen özel bir mesajdır. Bunu nasıl yapıyorsunuz?

  • Instagram'ı açın.
  • Ana ekranın sağ üst köşesindeki mesajlaşma uygulamasına benzer simgeye dokunun.
  • Kaleme benzeyen yeni mesaj oluştur simgesine dokunun.
  • İsminizi girin ve üzerine dokunun.
  • Mesajınızı yazın ve gönder'e basın.

Instagram'da Gizli Sohbet Nedir?

Gizli sohbet, uçtan uca şifrelenmiş ve Meta dahil olmak üzere hiç kimsenin erişemediği güvenli bir sohbettir. Instagram'da gizli sohbet etmenin bir başka yolu da Vanish Mode'dur; bu modda mesajları okuyup sohbet penceresini kapattığınızda mesajlar kaybolur. Bu iki özelliği nasıl etkinleştirirsiniz?

  • Instagram'ı açın.
  • Ana ekranın sağ üst köşesindeki mesajlaşma uygulamasına benzer simgeye dokunun.
  • Kaleme benzeyen yeni mesaj oluştur simgesine dokunun.
  • İsminizi girin ve üzerine dokunun.
  • Sohbet penceresinde kişinin adına dokunun ve şuraya gidin: Gizlilik ve Güvenlik > Uçtan uca şifrelemeyi kullanın veya Gizlilik ve Güvenlik > Kaybolma Modu'nu kullanın.
  • Mesajınızı yazın ve gönder'e basın

Not: Uçtan uca şifreleme özelliği henüz tüm hesap türleri için mevcut değildir. Aynı kişi için iki ayrı sohbetiniz olacaktır.

Bu işlem 0 saniye içinde kapanacak.